اعتماد به نفس چیست؟
در مقاله اعتماد به نفس، برای شناخت خود و افزایش اعتماد به نفس به گزینه های زیر پاسخ می دهیم:
- اعتماد به نفس چیست و راههای تقویت آن
- انواع اعتماد به نفس
- افزایش اعتماد به نفس در مقابل دیگران
- علائم کمبود اعتماد به نفس
- افزایش اعتماد به نفس در خانمها
اعتماد به نفس یا Self-confidence ،در مفاهیمی از جمله قضاوت فردی، توانایی، قدرت و غیره نهفته است. اعتماد به نفس، بستگی به تجربیات انسان در زندگی دارد. اعتماد به نفس یکی از اولین لازمههای، موفقیت و یک حس قدرت و راحت رفتار کردن یا حس راحت درخواست کردن، است.
در هر بخشی از زندگی فردی، هر مهارتی که کسب کرده ایم، هر چه که دقیق و عمیق آموخته ایم، در آن اعتماد به نفس بالاتری داریم. اما اگر در فاکتوری در زندگی ضعف داریم، یا یادش نگرفتیم یا سرکوب شدیم، اعتماد به نفس ما در آن کمتر است.
اگر به دنبال کسب موفقیت، بیشتر و زندگی راحت تر هستید. باید برای افزایش اعتماد به نفس خود، قویتر عمل کنید. در هر مقوله ای که قویتر هستید، و در آن لحظه از زندگی آن را درون خود می بینید. روی آن بیشتر کار کنید، و آن را تبدیل به یک قدرت درونی کنید. و حتی اگر برخی صفات یا نقاط ضعفی، در خود دارید. آنها را بررسی کرده و روی آن کار کنید.
انواع اعتماد به نفس
اعتماد به نفس احساسی و عاطفی: این نوع اعتماد به نفس، به معنای توانایی در تسلط و به کنترل در آوردن احساس و عواطف، در خود است. مبحث هوش هیجانی، با این نوع اعتماد به نفس ارتباط مستقیم دارد. اینکه بدانید چه احساساتی دارید، معنای آنها را بفهمید، و بتوانید انتخاب های احساسی درست بکنید. و از خود در مقابل درد و رنج روحی، و لطمه ها و صدمه های عاطفی، محافظت کنید و بدانید چگونه روابطی صمیمی و سالم، خلق نمایید.
- اعتماد به نفس رفتاری: اعتماد به نفس رفتاری، به معنای قدرت و توانایی در عمل کردن و انجام دادن کارهاست. فرقی نمی کند کاری سخت باشد یا ساده، به رویاهای تان جامعه عمل بپوشانید.
- اعتماد به نفس روحی: این نوع از اعتماد به نفس، همان اعتماد و ایمان شما به جهان هستی، و کل آفرینش و موجودات است. این ایمان روحی به اینکه که زندگی، هدف و نهایتی مثبت را در پی دارد. و شما به خاطر هدفی اینجا هستید، و در زندگی تان هدف و مقصودی را دنبال می کنید.
علائم کمبود اعتماد به نفس
انتقاد کردن دائمی خودتان
عدم پذیرش تعریف و تمجید از دیگران
حس اینکه قربانی رفتار دیگرانید
شرکت نکردن در بحثها و گفت وگوها
احساس تنهايي
وابستگی به موادی مانند غذا، داروها، الکل مواد مخدر، به منظور پر کردن خلا درونی خود و تسکین درد.
احساس خلاء و پوچي
احساس متفاوت بودن از دیگران
ترس از عصبانی کردن دیگران
احساس افسردگي، گناه و شرمساري
داشتن لبهای آویزان، صورت پژمرده، چشمانی بی فروغ، لرزش خفیف دستها، صدای ضعیف، پشت قوز کرده و ظاهری شلخته و نامرتب
عدم خودباوري نسبت به تواناييهاي خود
عدم توانایی، در انجام دادن کارها به نحو مطلوب یا ثمربخش
عدم توانایی در مدیریت زمان
عدم مسئولیت پذیری
هراس از موقعیت های جدید
ترس از شكست وموفقيت
نگاه نکردن، به چشمان فرد مقابل هنگام صحبت کردن
راضي نگه داشتن ديگران
به پشت گوش انداختن كارها
ناتوانی در انتخاب شغل و رشته تحصیلی
انکار کردن موفقیتها و دستاوردهای، گذشته و موفقیت در فعالیتهای جاری
آسيب پذيری در مقابل انتقاد، اظهار نظر و سرزنشهاي ديگران
عدم ابراز عقايد و احساسات
عدم توانایی در بيان، خواسته ها و نيازهاي خويش
مشکل در بروز احساسات، ترس از بروز درونیات خود
حسود و شکاک
عدم مشخص کردن هدف و پیروی از آن
ناله کردن از دردهای جسمانی
اعتقاد همیشگی، از اینکه همیشه حق با آنهاست
کمالگرا هستند.
با خودش سختگیر ولی با دیگران ملایم
خستگی مفرط
بیهوده موافقت کردن
استفاده از کلمات شاید، احتمالا، فکر کنم، شنیدم، میگن
اعتماد به نفس در خانم ها
اعتماد به نفس در خانم ها چیست؟ چگونه افزایش می یابد؟
اعتماد به نفس در خانم ها، عبارت است از احساس اطمینان نسبت به خود. به عبارت دیگر، اعتماد به نفس یک فرد به نحوه ی احساس، او درباره ی « من » خویش بستگی دارد.
شما در مورد خودتان چگونه فکر می کنید؟ آیا نظر مساعدی نسبت به خودتان دارید، و به خودتان احترام می گذاریم؟ اگر پاسخ شما به سوالات اخیر مثبت باشد. در این صورت می توان گفت که شما از یک من قوی و ایده آل، برخوردار هستید. اما اگر شما نظر مساعدی، نسبت به خودتان نداشته باشید. و برای خودتان احترام قایل نشوید، می توان گفت که شما دارای، من ضعیفی هستید. اغلب ما، بیشتر به جنبه های ضعیف خودمان اهمیت می دهیم. و تمام توجه مان را بر روی نکته ضعفهایمان، متمرکز می کنیم نه بر وی امتیازاتمان.
چاره کار اعتماد به نفس در خانم ها چیست؟
در سایت مجله زنان، راه کارهایی به شما ارائه می دهیم. نخستین قدم، شما برای تقویت و بالا بردن اعتماد به نفس در خانم ها، درک و فهم این حقیقت باید باشد. که اعتماد به نفس، در واقع همان نظر و عقیده ای است، که شما راجع به خودتان دارید. آگاهی از این امر منجر به این خواهد شد، که در تقویت اعتماد به نفستان در مسیر صحیحی، گام بردارید.
در مرحله’ بعدی، باید از خودتان بپرسید. که چرا در برخی از جنبه های زندگی، دارای اعتماد به نفس کافی نیستید؟ یک دلیل آن، شاید مورد مقایسه قرار دادن خودتان با افراد دیگر باشد. به این ترتیب، اگر در این مقایسه، شما خودتان را کمتر از دیگران بدانید، مسلما” خود پنداریتان رو به نقصان خواهد نهاد. به طور کلی، هنگامی که شما خودتان، را با فرد دیگری مقایسه می کنید. این فرد، چه یک هنرمند باشد، و چه یک ورزشکار، یک وکیل، یک پزشک، یک تاجر، و یک دانشجو، اگر آن فرد را در برخی خصوصیتها بهتر از خودتان بدانید، خود پنداری شما تضعیف خواهد گشت.
اعتماد به نفس در خانمها، تأثیر زیادی در لذت بردن از زندگی دارد. کسانی که اعتماد به نفس دارند، از زندگی خود راضیاند. بطور ناخودآگاه دیگران را تحت تأثیر قرار میدهند. اگر میخواهید اعتماد به نفس بیشتری داشته باشید، باید عاداتی جدید، به رفتارهای خود اضافه کنید. برای افزایش اعتماد به نفس، باید عادتهایی جدید کسب کنیم.
یکی از این عادات مفید، تغییر در استفاده از زبان بدن است. همیشه بایستید و با دیگران ارتباط چشمی برقرار کنید. سعی کنید همیشه راحت باشید. در این مقاله مخاطب ما زنان هستند. به هر دلیلی اگر احساس میکنید، در تصمیم گیریها و یا رفتارهایتان، اعتماد به نفس کافی ندارید. سبک زندگیتان را تغییر دهید. شروع به تغییر در سبک زندگیتان کنید. شما میتوانید با افزایش قدرت خطر پذیریتان، اعتماد به نفس خود را افزایش دهید. با ما باشید تا با راهکارهای افزایش اعتماد به نفس، در زنان آشنا شوید.
راه کارهای مجله زنان، برای افزایش اعتماد به نفس در خانم ها
1. زبان بدن را بشناسید.
برای افزایش اعتماد به نفس در خانمها ، زنان باید زبان بدنشان را بشناسند.
2. صاف بایستید.
اگر میخواهید با اعتماد به نفس بنظر بیایید. محکم و صاف بایستید، و شانههایتان را افتاده نگیرید. خمیده و بیانرژی راه نروید. سرتان را بالا بگیرید. وقتی راه میروید، پاهایتان را به هم نزدیک کنید، و قدمهای محکم و منظم بردارید.
3. ارتباط چشمی داشته باشید.
افراد دارای اعتماد به نفس، شور و هیجان درونی بیشتری را در گفتگوهایشان با دیگران، از خود بروز میدهند. اگر شما میخواهید فردی با اعتماد به نفس بالا، جلوه کنید. باید در هنگام صحبت با دیگران، ارتباط چشمی خود را با او حفظ کنید. وقتی با دیگران حرف میزنید، در چشمهایشان نگاه کنید. ارتباط چشمی را در هر دو حالت، زمانیکه دیگران صحبت میکنند، و زمانی که خودتان متکلم هستید، داشته باشید. در زمانیکه با دیگران صحبت میکنید، با تلفن خود بازی نکنید. حواستان صددرصد به فرد مقابل باشد.
4. برای افزایش اعتماد به نفس در خانمها، در هنگام صحبتکردن از دستها کمک بگیرید.
وقتی از دستان خود در صحبت کردن کمک میگیرید. ناخودآگاه احساس اشتیاق و هیجان، شما به دیگران نیز منتقل میشود. البته زیاده روی نکنید. استفاده افراطی از حرکات بدن، مثل دستها میتواند اعصاب مخاطب را خرد کند. روانشناسان معتقدند، وقتی با کسی صحبت میکنید. حرکات دستها به طوری که کف دست قابل مشاهده باشد، اعتماد افراد را بیشتر جلب میکند. دست خود را در هنگام حرف زدن پنهان نکنید. البته بدانید، دست به سینه ایستادن هم زیاد جذاب نیست.
5. نگرشتان را تغییر دهید.
تغییر نگرش، در افزایش اعتماد به نفس خانمها مهم است.
6. نواقص خود را بپذیرید.
شاید عجیب به نظر برسد، اما افرادی که نقصها و ایرادات خود را بهتر میپذیرند، و به آنها اعتراف میکنند، افرادی با اعتماد به نفس بیشتری به نظر میرسند. هیچ کس کامل نیست. پس چرا سعی میکنیم با ماسک، مشکلات و نواقص خود را بپوشانیم؟ در عوض سعی کنیم آنها را بپذیریم، و درصدد رفعشان برآییم. اگر خود را همانطور که هستیم، بپذیریم نیاز به مخفیکاری کمتر میشود. با خودمان کنار میآییم.
7. مسئولیت کارهایتان را بر عهده بگیرید.
افرادی که اعتماد به نفس کافی ندارند. برای اشتباههای خود دلیل تراشی میکنند، و سعی دارند روی آنها سرپوش بگذارند. باید پذیرفت که همه اشتباه میکنند. نکته مهم این است، که مسئولیت آنچه انجام دادهایم را بپذیریم. چه کارهای درست و چه اشتباه. این کار باعث میشود شما برای اطرافیانتان، با اعتماد به نفس بیشتری جلوه کنید. به یاد داشته باشید شما تنها فردی هستید، که میتوانید اتفاقات زندگی خود را بسازید. شما میتوانید از این قدرت برای هدایت زندگی خود، به سمت بهتر یا بدتر شدن استفاده کنید. وقتی اشتباه خود را بپذیرید، دفعهی بعد آن را تکرار نمیکنید. این نکته ساده، باعث موفقیت و کامیابی در زندگی میشود.
8. نگرانی را برای خود تعریف کنید.
خیلی از مواقع اضطراب و نگرانی، ما به این خاطر است که چشمانداز دقیقی از آنچه رخ خواهد داد، در اختیار نداریم. مثلا خود را از سخنرانی کردن میترسانیم و با افکار مغشوش، وحشت خود را از این کار بیشتر میکنیم. اما کافی است از خود بپرسیم «چرا نگران هستم؟» یا «نگرانی من به چه علت است؟». با تعریفکردن دلایل خود از نگرانی، درمییابید که نهایتا چه اتفاقی میافتد؟ متوجه میشوید، که در بیشتر موارد اصلا دلیلی برای نگرانی وجود ندارد. مثلا به خودتان بگویید، اگر به مهمانی بروم و هیچ کسی را در آنجا نشناسم، چه اتفاقی میافتد؟ در ادامه باید برای نگرانی خود، دلیلی منطقی بیاورید. در پاسخ به نگرانی خود بپرسید «در این موقعیت چه میشود؟». با این کار به افزایش اعتماد به نفس خود کمک کنید.
9. از به کاربردن عبارات خاص، در هنگام صحبتکردن بپرهیزید.
شیوه حرف زدن، تأثیر زیادی در اعتماد به نفس شما دارد. افراد خجالتی، کمرو و کسانی که اعتماد به نفس پایینی دارند. در هنگام حرف زدن مدام تردید دارند، و از عباراتی استفاده میکنند که نشانهی، عدم قطعیت و اطمینان است. مثلا با وجود اینکه بطور کامل، در خصوص موضوعی اطلاعات دارند و به آن واقفاند. میگویند «شک دارم»، «نمیدانم»، «شاید» و… . کلماتی مانند «فقط» در هنگام صحبت کردن ضروری نیست. این کلمه در هنگام صحبت، شما را عصبی جلوه میدهد. همچنین سعی نکنید، صحبتتان را با سوأل به پایان برسانید. این کار حس عصبی بودن شما را به دیگران منتقل میکند، و اعتماد به نفستان را پایین نشان میدهد.
10. سبک زندگیتان را عوض کنید.
سبک زندگی، در افزایش اعتماد به نفس زنان تاثیر دارد.
11. برنامه ریزی داشته باشید.
برای افزایش اعتماد به نفس، در خانمها باید دقیقا بدانید که قرار است چه کاری انجام دهید، و به کجا برسید. نقاط ضعف و قوت، خود را به خوبی شناسایی کنید. و تلاش کنید با تمرکز، گام به گام مواردی را که نیاز به بهبود دارند، تغییر و توسعه دهید. برای خود بازهی زمانی تعیین کنید. مثلا بگویید تا آخر تابستان، باید رانندگی یاد بگیرم و برای رسیدن به اهدافتان، تمام تلاش خود را بکار بگیرید. حتی قدمهای کوچک هم بسیار مفید خواهند بود. موفقیت در هر قدم، باعث افزایش اعتماد به نفس در خانمها میشود.
12. الگو داشته باشید.
کسانی که اعتماد به نفس بالایی دارند، الگوی مناسبی برای تغییر هستند. در رفتارشان دقیق شوید، و از آنها الگو بگیرید. سعی کنید، عادات و حالات آنها را بشناسید. خودتان را به این افراد نزدیک کنید، و از آنها مشورت بگیرید. معاشرت با چنین افرادی، روی شما نیز تأثیرات بسیار مثبتی در جهت افزایش اعتماد به نفس، میگذارد.
13. به خودتان اهمیت بدهید.
سلامتی و آرامش شما، از هر چیز دیگری مهمتر است. گاهی اوقات افراد، اهمیت دادن به خود را با خودخواهی یکسان میدانند. این تصور بسیار اشتباهی است. حتی برای کمک به دیگران، اول از هر چیز باید خودتان را قوی و شایسته تربیت کنید. برای خودتان ارزش قائل باشید، و در طول روز زمانی را به ورزش اختصاص دهید. خواب کافی، تغذیهی سالم و تفریح، را فراموش نکنید.
14. ورزش کنید.
ورزش کردن منظم، مزیتهای بسیار زیادی را به همراه دارد. ورزش کردن علاوه بر اینکه اندام شما را زیبا میکند، انرژی و شادابی شما را نیز دو چندان کرده، و باعث میشود شما نسبت به خودتان احساس بهتری داشته باشید. فردی که ورزش میکند، علاوه بر داشتن اندامی متناسب، روحیه ای شاد نیز خواهد داشت.
15. اعتماد به نفس در خانمها، تجربههای جدید کسب کنید.
از منطقه امن خود خارج شوید. اگر در زندگی به دنبال تغییر و موفقیت بیشتری هستید، باید کمی خطر کنید. با هر قدمی که برای خارج شدن از منطقه امن تان انجام میدهید، اعتماد به نفستان بیشتر و بیشتر میشود. میتوانید از کارهای ساده شروع کنید. اعتماد به نفس در خانمها ،مثلا تنهایی به رستوران بروید، دوست جدیدی در پارک یا باشگاه ورزشی، پیدا کنید. تفریحات تازه برای خود دست و پا کنید. شروع کنید و از هیچکس و هیچ چیز نترسید. کتاب بخوانید. اخبار را دنبال کنید و در جریان اوضاع در جامعه باشید.